Zwart Water Verhaal

Bij de film Zwart Water gooit een moeder de deur van het verleden achter zich dicht. Ze heeft een erg fantasierijke dochter en samen spelen zij de hoofdrol in deze thriller. De film bevat veel raadsels en beetje bij beetje kom je er in de film achter waar het vandaan komt. Toch blijven er ook raadsels over, zoals waar het zwarte water vandaan komt dat uit de kraan loopt. Sommige mensen denken dat het een verwijzing is naar de Japanse griezelfilm Dark Water. Er zijn ook een paar overeenkomsten bij de aanzet van de film.

De kelder
Het Nederlands gezin (Barry Atsma, Hadewych Minis en Isabelle Stokkel) heeft na de afwikkeling van de erfenis een pittige tijd achter de rug. Hun dochtertje moest door de verhuizing afscheid nemen van haar beste vriendin en ze voelt zich daardoor door haar moeder in de steek gelaten. Ze heeft het jeugddagboek van haar moeder gevonden en dat maakt het er niet beter op. Wanneer ze namelijk in de kelder komt, treft ze daar een vreemd meisje aan. Ze weet veel akelige dingen over haar moeder te vertellen. Bij de film wordt de echte verschijning lang in het midden gelaten. Je krijgt halverwege de film toch het idee dat je weet wat er gaande is. Toch kan de film terwijl je kijkt nog de nodige vragen oproepen, hoe dat het er precies aan toe gaat. Het is vanaf het begin af aan al niet zo goed te snappen waarom dat de vrouw zich zomaar over heeft laten halen om te verhuizen naar een plaats waar ze zich niet thuis kan voelen en waar ze kippenvel van krijgt.

Thriller
De psychologische thriller gaat over een Nederlands gezin en ze verhuizen naar België als Christine (Hadewych Minis) haar ouderlijk huis heeft geërfd. Dan ontdekt de negenjarige dochter Lisa (Isabelle Stokkel) een vreemd en sinister meisje, genaamd Karen, in de kelder van het huis. Karen (gespeeld door Charlotte Arnoldy) zegt dat ze de dode tweelingzus is van Lisa’s moeder. Ook zegt ze dat ze een gruwelijk geheim van haar weet. Een film vol met bijzondere en spannende momenten, waarbij je soms op het puntje van je stoel zit en je ogen even zult sluiten…